29
do, juli

Politiek & Maatschappij
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

026 Arnhem Maatschappij - ZKH Prins Charles, The Prince of Wales bezoekt zaterdag 21 september Arnhem om de toren van de Eusebiuskerk na een tien jaar durende restauratie officieel te heropenen. De Prins onthult een plaquette ter ere van 75 jaar Slag om Arnhem en brengt een bezoek aan de kerk.

Burgemeester van Arnhem Ahmed Marcouch: “De Eusebiuskerk is het icoon van de Arnhemse gemeenschap. Tijdens de Slag om Arnhem werd de kerk vrijwel volledig vernietigd. De kapotgeschoten toren stak uit boven de rest van de verwoeste stad. De kerk was het symbool van de Slag om Arnhem. Nadat de kerk na de wederopbouw met vereende krachten is opgebouwd staat de kerk ook voor de veerkracht van onze samenleving”.

Internationale gasten

Meike Verhagen, directeur van de Eusebiuskerk: “We zijn trots en blij dat we de restauratie van de toren tijdig hebben kunnen afronden voor 75 jaar Slag om Arnhem. Met het bezoek van ZKH Prins Charles, The Prince of Wales, aan de Eusebiuskerk en de onthulling van de plaquette wordt uitdrukking gegeven aan 75 jaar vriendschap tussen Nederland en Groot-Brittannië. Ook markeert dit de succesvolle afronding van een ingrijpende restauratie van de toren die tien jaar heeft geduurd”.

Op vrijdag 20 september is in de Eusebiuskerk een groot aantal internationale gasten en veteranen aanwezig voor de 75ste herdenking. 25 jaar geleden was ZKH Prins Charles, The Prince of Wales, ook in Arnhem voor een herdenkingsceremonie in de Eusebiuskerk. Met steun van de Prins is toen het oorspronkelijke klokkenspel in ere hersteld.

Verkeershinder

In verband met dit bezoek is er op zaterdag 21 september een verkeersafzetting van de Turfstraat, tussen Markt en Rodenburgstraat. Er worden door Van Amerongen op voorhand rood-witte hekken geplaatst. De weg is voor het autoverkeer afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen er wel langs. Bussen zullen worden omgeleid en de bussluis bij bibliotheek Rozet zal open zijn. De parkeervakken naast restaurant De Staat zijn niet beschikbaar.

Vitamines & Supplementen r

Advertentie

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.